Veelgestelde vragen over 3D printen met X3DPrints

Veelgestelde vragen over 3D printen

Bij X3DPrints begrijpen we dat u wellicht vragen heeft over onze diensten en de mogelijkheden van 3D printen. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen over 3D printen samengesteld om u te voorzien van de antwoorden die u nodig heeft om de beste beslissingen voor uw projecten te nemen.

U zoekt naar innovatieve en betrouwbare 3D printoplossingen die aansluiten bij uw specifieke behoeften.

U heeft vragen over materialen, kosten, en mogelijkheden van 3D printen.

Zonder de juiste informatie kan het moeilijk zijn om de beste keuzes te maken voor uw project en kan dit uw tijd en middelen kosten.

Onze uitgebreide FAQ-sectie biedt duidelijke en gedetailleerde antwoorden op veelvoorkomende vragen, waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot de informatie die u nodig heeft om uw projecten succesvol te maken.

Blader door de veelgestelde vragen over 3D printen en antwoorden hieronder om meer te leren over onze diensten, materialen en hoe wij uw visie werkelijkheid kunnen maken. Heeft u nog steeds vragen? Neem gerust contact met ons op!

3D printen is een technologie waarbij driedimensionale objecten laag voor laag worden opgebouwd op basis van digitale ontwerpen. Het biedt ongekende mogelijkheden voor creativiteit en maatwerk.

Wij gebruiken voornamelijk PLA, een milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar materiaal. Daarnaast bieden we ook andere materialen zoals ABS, PETG, en flexibele filamenten aan, afhankelijk van de specifieke eisen van uw project.

De levertijd varieert afhankelijk van de complexiteit en grootte van de print. Kleine projecten kunnen binnen enkele dagen klaar zijn, terwijl grotere projecten meer tijd kunnen vergen.

Ja, wij bieden snelle en kosteneffectieve prototyping diensten aan om uw productontwikkelingsproces te ondersteunen. Dit helpt u om snel van concept naar fysiek prototype te gaan.

Je kan alvast een kijkje nemen op de PRIJZEN pagina. De kosten zijn afhankelijk van factoren zoals materiaalkeuze, grootte en complexiteit van het ontwerp. Neem contact met ons op voor een gedetailleerde prijsopgave.

Ja, wij kunnen gepersonaliseerde items zoals naamplaatjes, sieradenhouders en promotiemateriaal ontwerpen en printen die perfect aansluiten bij uw specifieke behoeften.

U kunt uw digitale ontwerpbestanden naar ons e-mailen op michael@xinudesign.be . Wij accepteren de meeste gangbare 3D-bestandsformaten.

Geen probleem! Neem contact met ons op voor meer informatie over onze ontwerpdiensten.

Ja, wij gebruiken PLA, een biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk materiaal dat veilig is voor gebruik binnenshuis en bijdraagt aan een minimale milieu-impact.

Ja, wij bieden diverse diensten voor bedrijven, zoals gepersonaliseerde bedrijfslogo’s, promotiemateriaal en functionele prototypes om uw bedrijfsprocessen te verbeteren.

Neem contact met ons op via e-mail (michael@xinudesign.be) of via het formulier onderaan de pagina en een bestelling te plaatsen. Wij begeleiden u graag door het proces.

Wij accepteren verschillende betalingsmethoden, waaronder bankoverschrijvingen en bancontact. Neem contact met ons op voor meer informatie over de beschikbare opties.

Ja, wij willen steeds workshops organiseren voor scholen en organisaties om de principes van 3D printen en digitale fabricage te onderwijzen. Dit is een geweldige manier om studenten en professionals kennis te laten maken met deze innovatieve technologie.

Het onderhoud varieert per item en materiaal. Over het algemeen is het belangrijk om de items schoon en uit direct zonlicht te houden om verkleuring en degradatie te voorkomen. Afhankelijk van het materiaal van de print.

PLA is beschikbaar in een breed scala aan kleuren, van standaardkleuren zoals wit, zwart, rood en blauw tot meer gespecialiseerde kleuren en zelfs transparante opties. Alle kleuren van de regenboog!  Hierdoor kunnen wij uw ontwerp nog beter afstemmen op uw specifieke wensen en de esthetiek van uw merk.

Ja, wij bieden ook printservices met speciale materialen zoals flexibele filamenten (TPU), die ideaal zijn voor onderdelen die buigzaam en rekbaar moeten zijn. Dit is perfect voor toepassingen zoals aangepaste telefoonhoesjes, wearables en andere flexibele producten.

Ja, wij kunnen transparante of semi-transparante objecten printen, afhankelijk van uw behoeften. Dit is vooral nuttig voor toepassingen zoals lichtgeleiders, decoratieve items en andere projecten waarbij doorzichtigheid gewenst is.

PETG is een veelzijdig materiaal dat sterk, flexibel en chemisch bestendig is. Het is een uitstekende keuze voor onderdelen die duurzaamheid en flexibiliteit vereisen, zoals beschermhoezen, verpakkingen en technische onderdelen.

Ja, wij bieden speciale filamenten die hout- of metaalachtige afwerkingen kunnen nabootsen. Dit is ideaal voor decoratieve stukken, schaalmodellen en projecten die een unieke esthetiek vereisen.

Wij kunnen materialen aanbieden die gecertificeerd zijn als voedselveilig. Dit is ideaal voor toepassingen zoals aangepaste keukengerei, serveerplanken en andere items die in contact komen met voedsel. Neem contact met ons op voor meer informatie over voedselveilige materialen.

Nylon is een sterk, slijtvast materiaal dat ideaal is voor industriële toepassingen en onderdelen die hoge mechanische belastingen moeten weerstaan. Het wordt vaak gebruikt voor tandwielen, lagers en functionele prototypes.

Ja, wij bieden biocompatibele materialen die geschikt zijn voor medische toepassingen zoals protheses, implantaten en chirurgische hulpmiddelen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en specificaties.

Ja, wij kunnen uw 3D prints in elke gewenste RAL-kleur produceren. Voor deze kleurkeuze geldt een extra kost van €30. Dit biedt u de mogelijkheid om uw projecten precies af te stemmen op uw kleurvoorkeuren en merkidentiteit.

Ja, wij bieden de mogelijkheid om multi-color prints te maken, waarbij tot vier verschillende kleuren in één print gecombineerd kunnen worden. Dit maakt het mogelijk om complexe en visueel aantrekkelijke ontwerpen te realiseren. In de toekomst breiden we deze mogelijkheden nog verder uit.

In principe kan het printbed een maximale print printen van 25x25x25cm, maar een print kan ook samengesteld worden uit verschillende delen en dus zo groot worden als gewenst in verschillende onderdelen. Voor meer info hierover kan u ons steeds contacteren.

Zeker en vast, het is zelf een hobby van mij om D&D te spelen en ik heb zelf ook al menig mini geprint alsook set pieces. Neem contact op voor meer informatie!

X3DPrints is gevestigd in Herzele. We leveren onze producten via de post door heel België. Voor klanten binnen een straal van 25 km bieden we ook persoonlijke levering aan. Voor meer informatie over onze leveringsopties en kosten, kunt u de prijzenpagina op onze website raadplegen.

Bestel je 3D print vandaag!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Afhankelijk van de beschikbaarheid kan de levertijd oplopen
Afhankelijk van de beschikbaarheid kan de levertijd oplopen.
Check de pagina PLA voor alle opties!
Geselecteerde waarde: 1
DALL·E 2024 06 15 00.05.25 A visually appealing and professional photo for the FAQ page of X3DPrints in landscape mode. The image should depict a modern 3D printer in action wi -X3DPrints.be
Scroll naar boven